Anna sammanfattar 70-talet: ”Jag ser det som en förlängning av 68-rörelsen och gröna vågen med informell och ganska demokratisk mat. Alla ska ha råd att bjuda. Gryta kan väl sammanfatta decenniet lite grann, att samtalet och stämningen runt bordet var viktigare än show off. Fondue är väl lite exklusivare men ändå en gemenskap.”
Läs om de olika decennierna här:
<link https: www.allers.se det-at-vi-pa-70-talet external-link-new-window external link in new>Det åt vi på 70-talet: Från hawaiikassler till pain riche
<link https: www.allers.se det-at-vi-pa-80-talet external-link-new-window external link in new>Det åt vi på 80-talet: Från quiche till after eight-päron
<link https: www.allers.se det-at-vi-pa-90-talet external-link-new-window external link in new>Det åt vi på 90-talet: Från tacopaj till snabbnudlar
Anna Burstedt, etnolog, om mat som vi åt på 70-, 80- och 90-talen
Publicerad den 3 november 2017
I Allers kommenterar Anna Burstedt den mat vi åt under 70-90-talet och vad som kännetecknar de olika decennierna.
2025-04-01
Ny bok från Centrum för Öresundsstudier: Glances and hands on public art
2025-04-01
Intervju med Denys Gorbach i Mouvements
2025-04-01
Lars-Eric Jönsson: Vissa saker förändrades för evigt med pandemin
2025-03-11
Professorerna som vill få oss att blicka inåt
2025-03-11
Ny forskning undersöker minnen av pandemin