Håkan Jönsson medverkar i podden Landet om sjömat som julmat – gamla traditioner och framtida frestelser

Publicerad den 7 december 2022
Podden landets logga i grönt med en bild av mikrofon och landet skrivet i versaler ovanför.

Att äta julbord är en gammal tradition. Och vad vi upplever som julklassiker har så klart ändrats genom historien. Så hur är det med mat från hav och sjöar. Varför äter vi inte lika mycket fisk till jul som vi gjorde förr? Eller är det så att sjömaten faktiskt är på väg tillbaka. Skulle gädda, brax och blåmusslor - eller varför inte sjöpungsbullar, kunna bli framtidens måsten som julmat?

Medverkande:
Håkan Jönsson, universitetslektor på avdelningen för etnologi, Lunds Universitet
Kristina Snuttan Sundell, professor i zoofysiologi vid Göteborgs Universitet
Samtalet leds av Håkan Montelius

Läs mer om podden på landsbygdsnätverkets webb.

Lyssna på poddavsnittet på Soundcloud.

Läs mer om Håkan Jönsson i forskningsportalen.