Ny bok av Håkan Jönsson – Från krog till krog. Svenskt uteätande under 700 år
Publicerad den 18 september 2018

Håkan Jönsson har tillsammans med Richard Tellström kommit ut med en ny bok. Boken är det första översiktsverket över svensk restauranghistoria och har fått fint mottagande i pressen.
Richard Tellström är docent och lektor i måltidshistoria. Han har tidigare skrivit boken Hunger och törst och är känd från tv-programmen Historieätarna och Bye Bye Sverige.
Håkan Jönsson är etnolog och f.d. kock. Bland hans tidigare böcker märks Den gastronomiska revolutionen.
<link https: www.nok.se titlar allmanlitteratur-sakprosa fran-krog-till-krog external-link-new-window external link in new>Läs mer om boken på förlagets hemsida
2025-02-20
Kristina Lundblad är gästredaktör för tidskriften BIBLIS
2025-02-20
Julia Håkansson har fått medel från RJ
2025-02-13
Intervju med Susanne Lundin i Vi Läser
2025-02-06
Moa Petersén har fått beviljade medel från VR
2025-02-05
Vad är ett folkmord? John Hennessey reder ut i Forskning & Framsteg