Ny bok av Håkan Jönsson – Från krog till krog. Svenskt uteätande under 700 år
Publicerad den 18 september 2018
Håkan Jönsson har tillsammans med Richard Tellström kommit ut med en ny bok. Boken är det första översiktsverket över svensk restauranghistoria och har fått fint mottagande i pressen.
Richard Tellström är docent och lektor i måltidshistoria. Han har tidigare skrivit boken Hunger och törst och är känd från tv-programmen Historieätarna och Bye Bye Sverige.
Håkan Jönsson är etnolog och f.d. kock. Bland hans tidigare böcker märks Den gastronomiska revolutionen.
<link https: www.nok.se titlar allmanlitteratur-sakprosa fran-krog-till-krog external-link-new-window external link in new>Läs mer om boken på förlagets hemsida
2024-06-26
DN Debatt. ”Utan tillit betyder källkritik närmast ingenting”
2024-06-20
Jonas Nordin intervjuades i Axess TV om 1766 års tryckfrihetsförordning
2024-06-20
Recension av Lars-Eric Jönsson: Lunds domkyrka gör inte sin egen historia rättvisa
2024-06-19
Emma Severinsson: Från herdar till modehus – så blev palestinasjalen politisk
2024-06-14
News of publication: Theme issue on “Intermedial Interventions in the City” – June 2024