Ny bok! Jordnära – Etnologiska reflektioner över ny nordisk mat
Publicerad den 18 oktober 2018

Två Lundaetnologer bidrar i denna antologi med var sitt kapitel.
Jón Þór Pétursson med en artikel som belyser produktionen av kulturarv och lokal mat på Island. Slow Food, tomaters kulturella mening och lammkött är bara några av temana i denna läsvärda text om samtida mattrender.
Anna Burstedt analyserar hur smak i dubbel bemärkelse uttrycks och används som distinktionsmedel i en studie om svenska restaurangguider. Det franska idealet har på senare år fått ge vika för mer lokala jordnära ideal när recensenter i landet gör sina uttolkningar om vad som anses vara god smak.
2025-04-10
Björn Magnusson Staaf intervjuas i SVD med anledning av Trumps presidentorder om museerna
2025-04-09
Ingrid Dunérs avhandling – nu utgiven Open Access på Palgrave Macmillan
2025-04-08
William Jones har spikat sin avhandling
2025-04-08
Debattinlägg: ”Problemet är att politiker tar över och justerar historieskrivningen”
2025-04-08
Debattinlägg: ”Vårt engagemang tystas systematiskt ned av företrädare för Lunds universitet”