Ny bok! Jordnära – Etnologiska reflektioner över ny nordisk mat
Publicerad den 18 oktober 2018
![](/fileadmin/_processed_/a/6/csm_jordnara---etnologiska-reflektioner-over-ny-nordisk-mat_76fb524a2d.jpg)
Två Lundaetnologer bidrar i denna antologi med var sitt kapitel.
Jón Þór Pétursson med en artikel som belyser produktionen av kulturarv och lokal mat på Island. Slow Food, tomaters kulturella mening och lammkött är bara några av temana i denna läsvärda text om samtida mattrender.
Anna Burstedt analyserar hur smak i dubbel bemärkelse uttrycks och används som distinktionsmedel i en studie om svenska restaurangguider. Det franska idealet har på senare år fått ge vika för mer lokala jordnära ideal när recensenter i landet gör sina uttolkningar om vad som anses vara god smak.
2024-06-26
DN Debatt. ”Utan tillit betyder källkritik närmast ingenting”
2024-06-20
Jonas Nordin intervjuades i Axess TV om 1766 års tryckfrihetsförordning
2024-06-20
Recension av Lars-Eric Jönsson: Lunds domkyrka gör inte sin egen historia rättvisa
2024-06-19
Emma Severinsson: Från herdar till modehus – så blev palestinasjalen politisk
2024-06-14
News of publication: Theme issue on “Intermedial Interventions in the City” – June 2024