Håkan Jönssons nya bok bygger på flera års forskning och har precis lämnat tryckeriet. Svensk måltidskultur försöker ta ett större grepp om de senaste årtiondenas förändring av mat, matlagning och måltider i svenska hem.
Ny bok! Svensk måltidskultur av Håkan Jönsson
Publicerad den 14 september 2020

"Håkan Jönsson tar med läsaren på en historisk resa och visar hur vispar, måttsatser, sockerkakor, lufttorkade skinkor och mycket annat har bidragit till att skapa en måltidskultur med svenska särdrag. I boken behandlas också generella frågor kring måltidskulturer – dess uppkomst, utveckling och förändring. Hur skapas föreställningar om gott och äckligt, fint och fult, vi och dem, manligt och kvinnligt mitt i vardagens hackande, vispande, stekande och kokande?"
2025-04-10
Björn Magnusson Staaf intervjuas i SVD med anledning av Trumps presidentorder om museerna
2025-04-09
Ingrid Dunérs avhandling – nu utgiven Open Access på Palgrave Macmillan
2025-04-08
William Jones har spikat sin avhandling
2025-04-08
Debattinlägg: ”Problemet är att politiker tar över och justerar historieskrivningen”
2025-04-08
Debattinlägg: ”Vårt engagemang tystas systematiskt ned av företrädare för Lunds universitet”